Jens Rosiers

jens

Al van jongs af aan ben ik door sport geboeid, zowel van het zelf sporten als het live bijwonen van een sportwedstrijd kon en kan ik echt genieten. Later groeide mijn interesse voor wetenschap en het menselijk lichaam. In mijn beroep als kinesitherapeut slaag ik erin om deze verschillende interesses te combineren.

Ik zie het als een uitdaging om samen met jou naar een gemeenschappelijk doel toe te werken: pijnvrij kunnen bewegen in het dagelijks leven en weer genieten van je favoriete sport of hobby. Ik volgde mijn Masteropleiding  in Revalidatiewetenschappen en Sportkinesitherapie aan de K.U Leuven en specialiseerde nadien verder in de Manuele Therapie via een postgraduaatsopleiding aan de Universiteit Gent.

Na vijf jaar ervaring te hebben opgedaan in twee groepspraktijken startte ik mijn eigen praktijk: Kinact. Hier gaan we voor een optimaal herstel van jouw klachten.  Om je de best mogelijke behandeling te kunnen blijven garanderen, blijf ik mij ook voortdurend bijscholen binnen mijn vakdomein. Ik ben dan ook opgenomen in Het Nationaal Kwaliteitsregister voor de Kinesitherapeuten, dat je kan terugvinden op www.kinesitherapie.be.

 

Camille Dewaele

Vanaf het secundair onderwijs ben ik altijd al net iets meer geboeid door vakken als natuurwetenschappen en lichamelijke opvoeding. Vanuit deze interesses heb ik uiteindelijk met veel voorliefde de studierichting Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij Musculoskeletale Aandoeningen gekozen, een Masteropleiding die ik in 2018 succesvol heb afgerond aan de Vrije Universiteit Brussel. Deze opleiding heeft mijn kennis, inzicht en interesse in het menselijk lichaam en de invloed van sport en bewegen hierop enkel vergroot. 

Voor mij bestaat de uitdaging voor de kinesitherapeut erin om via de bevindingen uit het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek één of meerdere oorzaken van het gezondheidsprobleem en/of belemmerende factoren die de klachten in stand houden, te identificeren. Uitgaande hiervan stel ik in samenspraak met de patiënt een behandelplan op dat rekening houdt met zijn interesses en noden (hobby’s, sport, werk…). Een verscheidenheid aan patiënten zorgt dus vanzelf voor variatie in deze uitdaging! De uitvoering van manuele technieken en het geven van oefentherapie staan centraal in ons vak, maar het sociale, empathische en hulpvaardige aspect van dit beroep intrigeren mij evenveel. 

Momenteel specialiseer ik me verder in het manuele facet door de Master-na-Master in de Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel te volgen. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op de meer complexe materie van de wervelkolom en zal ik uiteindelijk ook manipulaties uitvoeren indien dit noodzakelijk blijkt. Het wetenschappelijk onderzoek stopt niet na een vijfjarige opleiding, daarom zal ik me de komende jaren blijven bijscholen in de veranderingen en recente bevindingen die bewezen zijn in ons vakgebied om te streven naar de meest optimale revalidatie. 

 

Vincent Intan-Goey

Door mijn passie voor lichaam en beweging was kinesitherapie de ideale studiekeuze. Kinesitherapie en revalidatie betekenen voor mij samen met de patiënt werken aan een verbeterde belastbaarheid van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de dagelijkse belasting weer aankan. Door middel van een combinatie van een actieve aanpak en de nodige manuele therapie sta ik mensen graag bij in hun revalidatieproces. Om dit te bekomen probeer ik de meest ‘evidence based’ manier van therapie te gebruiken.

In 2017 ben ik afgestudeerd als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Sindsdien is mijn avontuur in het vak begonnen en probeer ik mijn kennis via constante bijscholing uit te breiden. Kort na het behalen van mijn master behaalde ik een postgraduaat in de Manuele Therapie aan de Universiteit Antwerpen en daarna een diploma Personal Training bij NASM. Momenteel school ik me bij in Myofasciale Therapie (dry needling) bij Trigger.