Maak een afspraak

Een afspraak maken kan via ons online afsprakensysteem of telefonisch op 015 68 00 43.

Ben je een gekende patiënt en kom je voor een nieuwe klacht? Gelieve dan telefonisch contact op te nemen.

Meebrengen bij het eerste consult:

  • Identiteitskaart
  • Doktersvoorschrift
  • Verslagen van reeds voltooide onderzoeken of beeldvorming
  • Grote en kleine handdoek

Het annuleren van een afspraak kan telefonisch of online tot 24u op voorhand. Niet geannuleerde afspraken worden aangerekend.

Onze visie bij Kinact

De kinesitherapeuten van Kinact vormen een sterk team met één gemeenschappelijke visie. Verwacht een up-to-date behandeling waarbij een actieve aanpak op de voorgrond staat. Wij nemen graag de tijd om jou en je klacht te begrijpen en hechten veel belang aan een duidelijke communicatie.

Icoontje over evidence-based practice

Evidence-based practice

Kinesitherapie is een discipline die constant evolueert, continu worden er nieuwe wetenschappelijke studies gepubliceerd. Bij Kinact maken we er een prioriteit van om up-to-date te blijven met de laatste nieuwe wetenschappelijke bevindingen door ons voortdurend bij te scholen, dit zowel binnen als buiten de praktijk. Wij streven ernaar enkel behandelmethodes toe te passen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Zelfontplooiing is voor ons een must en we proberen onszelf ook voortdurende kritisch te benaderen om zo te blijven groeien als kinesitherapeut. Daarnaast vragen we ook steeds naar je hulpvraag en je eigen verwachtingen. Ook jij zal een belangrijke input hebben in het bepalen van je behandeltraject. Voor ons is een behandeling pas geslaagd wanneer er voldaan is aan jouw hulpvraag. Tenslotte zal ook onze eigen ervaring en klinische expertise bijdragen in de keuze voor een bepaalde benadering van je klacht. We zijn er heilig van overtuigd dat deze evidence based practice aanpak zorgt voor de meest optimale en efficiënte behandeling. 

Icoontje over de uitgebreide intake

Uitgebreide intake

Bij Kinact willen we echt grondig tewerk gaan. Daarom nemen we voor een eerste consultatie steeds een uur de tijd. We starten met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin vragen we onder andere naar de aard van je klachten, het ontstaan en verloop, wat je klachten uitlokt of verbetert, je algemene gezondheid enzovoort. Maar ook je hobby’s, werk, thuissituatie, je verwachtingen en je hulpvraag komen aan bod. Op basis van dit vraaggesprek bepalen we de inhoud van het klinisch onderzoek. Dit onderzoek zal bestaan uit verschillende testen om de oorzaak van je klachten te achterhalen.  Op basis van onze bevindingen uit het vraaggesprek en klinisch onderzoek stellen we samen met jou een behandelplan op. Daarna gaan we ook meteen aan de slag en wordt de behandeling meteen opgestart. We geloven sterk dat een goede start cruciaal is voor het vervolg van je revalidatie en een sterke impact heeft op het eindresultaat.

Icoontje over heldere communicatie

Heldere communicatie

Communicatie is de sleutel, daar zijn we van overtuigd. Voor ons is het dan ook belangrijk dat je een duidelijk inzicht hebt in je klachten en het revalidatieverloop. Wetenschappelijke studies tonen ook aan dat dit een belangrijke factor is voor het slagen van een behandeling. Wij nemen steeds uitgebreid te tijd om naar je te luisteren en je een uitgebreide uitleg te verschaffen. Je oefenprogramma zal, indien gewenst, via een applicatie gefilmd en doorgestuurd worden zodat je alles thuis nog eens rustig kan bekijken. Tussen twee sessies door trachten we ook steeds telefonisch of via mail bereikbaar te zijn voor je vragen. Indien nodig kan een behandeling ook vanop afstand bijgestuurd worden. Ook communicatie met je specialist, huisarts of andere zorgverleners is één van onze sterktes. Wij schreven steeds een kinesitherapeutisch verslag bij tussentijdse controles en op het einde van je behandeling. Indien nodig nemen we ook telefonisch contact op.

Icoontje over actieve aanpak

Actieve aanpak

De wetenschap is duidelijk, voor de meeste klachten is een actieve benadering de meest efficiënte. Ook wij staan als één man achter dit principe. Verwacht bij Kinact dus geen passieve aanpak want je zal bedrogen uitkomen. Bovendien is dit geen structurele oplossing voor je probleem. Oefentherapie zal in bijna alle gevallen de basis van je behandeling zijn. Het zal je zelfredzaamheid verhogen en vermijden dat je afhankelijk wordt van je kinesitherapeut. Bovendien zal het ook je kans op herval op lange termijn verminderen. Wil dit dan zeggen dat we nooit passieve behandelmethoden zoals manuele therapie of dry needling toepassen? Uiteraard niet! Maar deze zullen steeds aanvullend zijn op de actieve benadering. Het is vanzelfsprekend dat je oefenprogramma op maat is van jouw kunnen en we je maximaal zullen ondersteunen in dit proces. Onze oefenzaal staat gedurende je revalidatieperiode steeds ter je beschikking, óók buiten je consultaties.

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

Zit je met vragen en vind je niet meteen antwoorden op onze website? Vul het onderstaand formulier in. Je kan ons ook contacteren via info@kinact.be of bel ons op 015 68 00 43 en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.